Uppgifter: Alderweireld klar för Spurs

Toby Alderweireld stannar i Premier League

Förra säsongen var han utlånad till Southampton från sitt Atlético Madrid. Nu kommer uppgifter som säger att Toby Alderweireld stannar kvar i Premier League. Men det blir inget fortsatt spel i Southampton för Alderweireld. Enligt transfergurun Gianluca di Marzio är den belgiske landslagsmannen klar för Tottenham i en affär värd 16 miljoner euro. 

Toby Alderweireld var förra säsongen en nyckelspelare för sitt Southampton, dit han var utlånad från Atlético Madrid. Men någon fortsättning i Southampton verkar det inte bli, däremot verkar det som att den belgiske landslagsmannen stannar i England och Premier League. Enligt den italienska ”transfergurun” Gianluca di Marzio är Alderweireld klar för Tottenham.

Di Marzio skriver på sin hemsida att Atlético och Tottenham är överens om en affär där Spurs betalar 16 miljoner euro för belgaren. Tottenham har under en tid jagat den belgiske landslagsmannen och nu verkar han alltså vara klar för spel på White Hart Lane. Däremot finns inga uppgifter hur kontraktet ser ut.

Alderweireld kom till Atlético från Ajax sommaren 2013 men spelade under den första säsongen bara 12 ligamatcher för klubben. Säsongen 2014/2015 blev det en utlåning till Southampton. Där imponerade försvararen stort under säsongen som gick och The Saints sades vilja göra lånet till ett permanent köp. Nu ser det alltså istället ut att bli Tottenham för den belgiske landslagsmannen som hunnit representera sitt land vid 48 tillfällen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply