Tottenhams Dele Alli till Arsenal?

Tottenhams Dele Alli till Arsenal?

Den unge mittfältaren är eftertraktad

Enligt rapporter i engelsk media så skall Arsenal ha lagt ett bud på ärkerivalerna Tottenham Hotspurs unge stjärnmittfältare Dele Alli som precis tillsammans med resten av det engelska landslaget blev hemskickat från Frankrike.

Tottenham Hotspurs Dele Alli är en väldigt lovande mittfältare som har haft en fantastisk säsong i Premier League, där han har cementerat en plats i Spurs startelva och jobbade sig till en plats i Roy Hodgsons engelska EM-trupp inför EM 2016 i Frankrike. Dock blev England utskickade i åttondelsfinalmatchen mot Island och måste återvända hem. Mittfältaren gjorde 46 matcher i alla tävlingar för Londonklubben och gjorde tio mål samt 11 assists.

Nu rapporterar de engelska medierna med den engelska tidningen Express i spetsen att ärkerivalerna Arsenal, som också kommer från norra London precis som Tottenham och där de två klubbarna alltid har haft ett ansträngt förhållande till varandra, skall ha lagt ett bud på Alli. Tottenham har starkt nekat till att ett sådant bud skall ha kommit från Arsenals håll. Även om det skulle vara fallet så har den unge mittfältaren sagt ”jag lägger skorna på hyllan då” som svar på frågan vad han skulle göra om han var tvungen att spela för Arsenal.

Dessutom skulle den röda Londonklubben behöva betala mycket pengar för Alli. Det faktum att den före detta MK Donsmittfältaren är engelsk och uppväxt i systemet ökar på det redan saftiga priset och det sägs att han är värderad ungefär 100 miljoner pund. The Telegraph hävdar dessutom att en källa nära till Tottenhams ordförande Daniel Levy hade sagt att Alli inte kommer bli såld – ens för 100 miljoner pund. Tottenhamchefen skall även ha gett sitt ord till tränare Mauricio Pochettini att ingen av hans stjärnspelare kommer att säljas till sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply