Juventus siktar in sig på Lamela

Erik Lamela kan återvända till Italien

Erik Lamela har inte imponerat sedan sin flytt från Roma till Tottenham, trots det ska den italienska giganten Juventus nu förbereda ett bud på den 23-årige argentinaren. Däremot ska Tottenhams tränare Mauricio Pochettino inte vara speciellt sugen på att sälja. 

Erik Lamela imponerade stort under sina två säsonger i italienska Roma. Så pass mycket att Tottenham inför säsongen 2013/2014 betalade 30 miljoner euro för 23-åringen som då var tänkt att ersätta Gareth Bale som flyttade till Real Madrid. Under sin inledande säsong i Premier League hade argentinaren svårt att få spelet att lossna och han blev ofta försatt till bänken. Dessutom satte en skada stopp för vårsäsongen. Inför säsongen gjorde Spurs dock klart med tränaren och Lamelas landsman Mauricio Pochettino och många trodde då att Lamela skulle få ett lyft.

Det har visserligen blivit lite bättre under årets säsong. 23-åringen har fått chansen under den nye tränaren och  totalt har det hittills blivit 32 matcher i Spurs-tröjan under årets Premier League, varav två mål. Det ska tydligen vara tillräckligt för den italienska giganten Juventus som nu enligt flera engelska medier ska överväga ett bud på argentinaren. Enligt uppgifter ska de italienska cup- och ligamästarna vilja ha mer kreativitet bakom sina anfallare och ser då 23-årige Lamela som någon som kan passa in.

Pochettino vill behålla sin landsman

Rapporter säger att Juventus ska vara redo att buda 25 miljoner euro för argentinaren som redan bevisat sig i Serie A där han innan flytten till England gjorde 19 mål på 62 Serie A-matcher för Roma. Däremot ska Tottenhams tränare Pochettino inte vara speciellt sugen på att släppa sin landsman då han anser att han har mer att visa. Skulle Champions League-finalisten däremot komma med ett bud på 23-årige Lamela, kan det bli svårt att hålla kvar Lamela i London.

Lamela kom till Europa och Roma från argentinska River Plate under 2011 för en summa på 15 miljoner pund innan han flyttade vidare till England. Han har kontrakt med Tottenham till 2018.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply