Bomben: Mauricio Pochettino ersätter Luis Enrique i Barcelona?

Bomben: Mauricio Pochettino ersätter Luis Enrique i Barcelona?

Argentinaren är önskad på Camp Nou

Tottenham Hotspurs högt uppskattade tränare Mauricio Pochettino är mycket eftertraktad på tränarmarknaden, och enligt uppgifter från engelsk press skall FC Barcelona vara speciellt intresserade av att ersätta nuvarande bossen Luis Enrique med argentinaren.

FC Barcelonas tränare Luis Enrique har under en längre tid ryktats vara på väg bort från de spanska giganterna. Beslutet om huruvida han kommer att fortsätta eller inte ligger på den 46-årige tränaren, som ännu inte har skrivit under något nytt kontrakt med den spanska klubben, och beslutet om huruvida han skall stanna eller inte verkar hänga i luften. Enligt uppgifter till den engelska tidningen The Daily Star så finns det flertalet källor inifrån Camp Nou som menar på att tränaren kommer att lämna efter säsongens slut.

Detta har öppnat för spekulationer kring vem som kommer att ta över, med Tottenham Hotspurs tränare Mauricio Pochettino ett hett val. Ledningen i den spanska storklubben har imponerats av Pochettinos insatser i Tottenham, där han på enbart några säsonger har vänt runt hela laget och fått dem att bli seriösa titelutmanare i tuffa Premier League. Argentinaren har dessutom redan erfarenhet av La Liga, då han var tränare för Espanyol mellan 2009 och 2012.

Pochettino skrev under ett nytt kontrakt med Spurs i somras och det ser dock inte ut som att argentinaren har någon stress att flytta från London, där klubben håller på att bygga en ny arena och stadigt klättrar upp i Premier League-tabellen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply