Uppgifter: Ryan Giggs kan ta över Swansea

Uppgifter: Ryan Giggs kan ta över Swansea

Den gamle Unitedstjärnan kan ersätta

Det ryktas om att Swanseas tränare Francesco Guidolin är på väg att få sparken från sin post, med den gamle Manchester Unitedstjärnan Ryan Giggs som kan komma att ersätta italienaren.

Swansea har hittills inte börjat sin säsong särdeles bra och man ligger på en femtondeplats efter att enbart ha vunnit öppningsmatchen mor Burnley i Premier League i mitten av augusti. Utöver ett starkt 2-2 resultat mot Chelsea har man förlorat alla andra matcher och det börjar ryktas om att tränare Francesco Guidolin hänger löst till. Italienaren kämpar för att behålla sitt jobb på Liberty Stadium men det kan komma att visa sig vara en lönlös kamp, då det ryktas om att klubben vill ersätta honom med den gamle Manchester Unitedstjärnan Ryan Giggs skriver The Telegraph.

Swanseas ordförande, Huw Jenkins, sägs överlägga att gå till Giggs för att se om intresse finns att ta över efter Guidolin, men han skall ha blivit hindrad av klubbens nya amerikanska ägare. Jenkins hade ett hopp om att möta upp med Manchester United-ikonen innan ligacupmötet mot Manchester City, som den walesiska klubben förlorade med 2-1, för att diskutera ett framtida samarbete, men hindrades av de amerikanska ägarna. De sägs söka efter trygghet och stabilitet och är inte intresserade av att göra en stor omställning så tidigt in på säsongen.

Jenkins har haft ögonen på Giggs under en längre tid men det är oklart huruvida 42åringen skulle acceptera jobberbjudandet. Men Guidolins chanser att bli sparkad ser ganska höga ut och han räknas vara borta innan nästa landslagsuppehåll i oktober. Den italienske tränaren, som tog över som interimtränare i vintras efter sparkade Gary Monk och tog över som tränare permanent i slutet av förra säsongen, sägs ifrågasättas på grund av hans metoder samt förhållande med laget.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply