Michu kan lägga skorna på hyllan

Swansea-spelaren Michu överväger att sluta med fotbollen

Spanjoren Michu har efter succén under sin debutsäsong i Premier League haft det tufft. Förra säsongen spenderade 29-åringen på lån i italienska Napoli men fick där väldigt lite speltid på grund skador. Nu rapporterar Daily Mirror att spanjoren kan välja att lägga skorna på hyllan efter en operation för den ankelskada som satt stopp för hans två senaste säsonger. 

Michu hade en fantastisk debutsäsong i Swansea, dit han kom säsongen 2012/2013 från spanska Rayo Vallecano. Utöver de 18 målen han spottade in i ligan hjälpte han dessutom klubben till sin första stora titel då man tog hem den engelska ligacupen. Sedan dess har det bara gått utför för spanjoren. 29-årige Michu tillhör fortfarande den walesiska klubben men var under fjolåret utlånad till italienska Napoli där han fick minimalt med speltid efter att en skada satt stopp för honom.

Överväger att sluta

Michu var på väg bort från Swansea under sommaren, där hans tidigare klubb Rayo Vallecano, tillsammans med Granada och skotska Celtic sades vara intresserade av spanjorens underskrift. Men Daily Mirror rapporterar att Celtic ska ha dragit sig ur då Michu inte var säker på om han ville fortsätta med fotbollen efter att ha genomgått en operation för den ankelskada som satt stopp för hans två senaste säsonger.

Michus representanter ska efter att transferfönstret stängts försökt komma överens med den walesiska klubben att låta honom se ut sitt kontrakt med Swansea. Klubben ska å andra sidan inte vara villiga att betala hela hans lön då han sedan låneavtalet med Napoli gått ut befunnit sig i sitt hemland Spanien för att återhämta sig från skadan.

”Lämnat den diskussionen till ägaren”

Hur som helst ska Swansea-tränaren Gary Monk fortfarande vara hoppfull att det hela löser sig för Michu som för bara några år sedan var hela Swanseas kelgris efter att ha lett dom till sin första stora titel som klubb.

– Så vitt som jag vet det så pågår förhandlingarna, trots att han inte är med oss här i Wales. Han håller igång i sitt hemland och vi försöker komma överens så att någon annan klubb kan ta honom, alternativt få till en lösning som gynnar alla parter, säger Monk.

På frågan om Monk hört något om att Michu tänkt lägga skorna på hyllan svarar han att han inte har hört något sådant men att han lämnat den diskussionen till klubbens ägare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365