Marcelo Bielsa favorit till tränarposten i Swansea

Swansea ny tränare – argentinaren är en storfavorit till tränarjobbet

Swansea är i stort behov av en ny tränare och svaret kan heta Marco Bielsa, som för tillfället går utan jobb efter att han sade upp i augusti efter bara en match in i säsongen med Marseille.

Marcelo Bielsa är favorittippad till att ta över ett Swansea som snabbt rasar ner i Premier League-tabellen, enligt den engelska tidningen The Guardian. Laget ligger ovanför nedflyttningsplatserna men endast tack vare bättre målskillnad, detta efter lagets senaste förlust i lördags mot Manchester United. Laget står för närvarande också utan tränare efter att Garry Monk sparkades förra veckan, efter att laget bara lyckats ta en vinst på 11 matcher och det sägs att klubbens ordförande Huw Jenkins nu skall flyga ner till Argentina för att prata med Bielsa.

60-åringen har varit arbetslös sen han sade upp sig efter enbart en match in på säsongen med Marseille, som han tränade säsongen 2014-15. Bielsa har ett imponerande CV, med tränarposter i Argentinas och Chiles landslag med på meritlistan, samt Athletic Bilbao som han tog till Europa League-final 2012 och Copa del Rey-final 2013. Argentinaren har dock ett häftigt temperament, vilket har gett honom smeknamnet ”El Loco”, galningen, men han har beskrivits av Pep Guardiola som ”den bäste tränaren i världen”. Bielsa kan dessvärre ingen engelska och har aldrig tränat en klubb i Premier League samt har en väldigt kontroversiell tränarstil, något som skulle kunna uppröra en del spelare och som gör anställandet av honom en risk för Swanseas del.

Andra kandidater till tränarposten är Chiles coach Jorge Sampaoli och Gus Poyet, som för tillfället tränar AEK Athen. Tidigare har det ryktats om Brendan Rodgers, Mark Warburton och Dennis Bergkamp men de har alla redan räknat ut sig själva från loppet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply