Officiellt: David Moyes blir tränare för Sunderland

Officiellt: David Moyes blir tränare för Sunderland

Återvänder till Premier League

David Moyes gör efter två år en återkomst till Premier League och detta i form av tränare för förra årets nedlyttningshotade Sunderland, då Sunderlands tränare Sam Allardyce övergått till att bli engelsk förbundskapten.

David Moyes var under nästan tio år en succéfull tränare för Everton i Premier League. De tog inte hem några enorma pokaler men de lyckade stanna kvar i Englands högstaliga och hade till och med av och till kvalificeringsrundor i Champions League såväl som Europa League. Det var även under Moyes som bland annat Wayne Rooney fick sitt genombrott och sedan såldes till Manchester United för 28 miljoner pund.

Moyes var den som 2013 skulle komma att ta över Manchester United efter att legendaren Sir Alex Ferguson avgick från sin post som Unitedtränare. Ett jobb med ett enormt ansvar att axla och skotten klarade inte av det. Efter enbart ett år i klubben var det tack och adjö för Moyes, som efter lite vila bestämde sig för att ge det ett försök i La Liga med Real Sociedad. Någonting som i längden inte heller det funkade och sedan i höstas har skotten varit arbetslös. Det har dock länge ryktats om en återkomst för skotten till Premie League och han har sedan tidigare varit ihopkopplad med en flytt till bland annat Sunderland.

Men idag presenterar Sunderland via sina officiella medier att Moyes är klar som ny tränare för klubben. Den 53årige tränaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra år. Moyes har själv uttalat sig om sin nya arbetsplats.

– Jag är lycklig över att ha anslutit till Sunderland. Jag njuter av utmaningen och är spänd inför möjligheten. Jag har tagit över en stor brittisk klubb, med fantastiska supportrar och jag ser fram emot att få jobba i Premier League igen. Jag ser fram emot att fortsätta det bra arbete som Sam har gjort, sade Moyes om sin nya anställning till klubbens officiella hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply