David Moyes återförenas med Joleon Lescott?

David Moyes återförenas med Joleon Lescott

David Moyes ser ut att ta in ännu en av sina gamla adepter.

Sunderland jagar förstärkningar i januari och nu har man, i försök att säkra upp försvaret, tagit in den förre engelske landslagsmannen Joleon Lescott på provspel. Lescott spelade tidigare under Moyes i Everton.

Sunderland kämpar för sin existens i Premier League. Inför säsongen tappade man tränaren Sam Allardyce till det engelska landslaget, och ersatte honom med förre Everton och Manchester Unitedmanagern David Moyes. Moyes, som närmast kom ifrån en mindre lyckad sejour i spanska Real Sociedad, har haft en tuff höst i klubben men i ärlighetens namn har han inte mycket till spelarmaterial och resurser att jobba med. Managern sade nyligen i en intervju med Sky Sports: – ”Det är inte troligt att den typen av spelare vi kan ta in nu i januari kommer att göra någon större skillnad. För det första så är det inte sannolikt att vi skulle kunna locka en sådan spelare, och för det andra så har vi inte pengarna för en sådan affär”.

Nu verkar det dock som att man försöker sig på en budgetvärvning i försvaret. Joleon Lescott, som tidigare spelade under Moyes i Everton, provtränar just nu med klubben i hopp om att spela till sig ett kontrakt, rapporterar Sky Sports. Mittbacken, med meriter från det engelska landslaget, kommer närmast från en misslyckad sejour i Daniel Majstorovics AEK Aten. Lescott har under hösten brottats med knäproblem, och efter endast fyra matcher på tre månader valde man i november att avsluta samarbetet vilket betyder att Lescott inte skulle kosta något i övergångssumma.

Lescott vore inte den första av Moyes tidigare adepter som isåfall skulle ansluta till Black Cats. Managern har plockat in bland andra Adnan Januzaj, Steven Pienaar, Paddy McNair och Victor Anichebe, som han tidigare haft ett samarbete med. Den idag 34-årige mittbacken har tidigare, förutom Everton, representerat Manchester City, West Bromwich och Aston Villa i Premier League, samt gjort 26 matcher i Englands landslag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365