Uppgifter: Gustav Engvall på väg till Stoke

bet365

Gustav Engvall besöker Premier League-klubben

IFK Göteborgs anfallsstjärna Gustav Engvall närmar sig en flytt till England. Enligt uppgifter ska han vara på väg till Stoke City.

Gustav Engvall gjorde stor succé under höstens sista omgångar i Allsvenskan och var nära ett SM-guld med sitt IFK Göteborg. Förutom det imponerade han stort i det svenska U21-landslaget där han bland annat nätade mot Spanien(1-1) i EM-kvalet. Under året har 19-åringen följts av Premier League-klubbarna West Ham, Aston Villa och Sunderland. Även flera tyska klubbar ska ha visat intresse för honom.

Fick inte åka iväg

Sunderland, där en annan svensk landslagsman spelar, Sebastian Larsson, ska ha erbjudit honom ett provspel hos klubben för några veckor sedan – men som förbjöds av IFK.

– Det finns inte en chans att jag låter en U21-landslagsman åka iväg för att provträna för en klubb, sa sportchefen Mats Gren till Sportbladet då.

Engvall själv kände sig en aning besviken över deras beslut.

– Jag är kanske lite besviken, men det är inget jag ligger sömnlös av. De ville nog mer lära känna mig, det ser jag inget negativt med. Det var inte som när jag var 15 år och åkte och tränade med Liverpool, sa han.

Förbereder bud på anfallaren

Men nu verkar det ha vänt för sportchefens del. Under lördagen skriver tidningen att Engvall inte kommer att medverka under Blåvitts försäsongsträningar som drar igång på måndag. Istället ska anfallsstjärnan befinna sig hos den engelska ligatolvan Stoke för att bekanta sig med staden, klubben och föra samtal med tränaren Mark Hughes.

PL-klubben uppges vara redo att betala mellan 20-25 miljoner kronor för att köpa loss supertalangen från hans kontrakt, som sträcker sig ytterligare två säsonger.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365