Joe Allen: ”Jag behövde lämna Liverpool”

Joe Allen: "Jag behövde lämna Liverpool"

Mittfältaren avslöjar varför han lämnade Anfield

Joe Allen anser att det var uppenbart att han behövde lämna Liverpool för att få mer speltid, uppger Sky Sports

Joe Allen lämnade Liverpool under sommaren, för att istället flytta till Stoke. För den walesiske mittfältaren var det ett självklart val att flytta ifrån sin gamla klubb.

– Jag hade kommit till det ögonblicket där jag visste att jag behövde flytta vidare. Personligen så var det ganska uppenbart, säger Allen till Sky Sports.

– Förhoppningsvis får jag mycket mer speltid nu och jag tror att det kan bli väldigt viktigt, även för min landslagskarriär. Vilken spelare som helst kommer säga till dig att regelbunden speltid gör en stor skillnad i hur du presterar och hur du känner dig på planen.

Trivs i Stoke

På samma gång anser 26-åringen att han valde rätt klubb att flytta till.

– Det är ganska tydligt att min spelstil inte hade passat i Stoke för några säsonger sedan. Men med spelarna som de har tagit in, och spelarna som redan fanns här, så blev jag väldigt sugen på att flytta hit. Det är en av de stora anledningar till att jag är här.

Lyckat EM

Under sommaren var Allen uttagen i Wales trupp till EM, där laget överraskande tog sig till semifinal. Där blev man sedan utslagna av Portugal, som några dagar senare vann hela turneringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply