Bekräftat: Southamptons Eric Black inblandad i korruptionsskandal

Bekräftat: Southamptons Eric Black inblandad i korruptionsskandal
bet365

Är assisterande tränare i Southampton

Mer har uppdagats i den korruptionshärva som den engelska tidningen The Telegraph håller på att nysta upp och senaste att vara inblandad är Southamptons assisterande tränare Eric Black.

Den engelska tidningen The Telegraph har under en längre tid undersökt korruption inom den engelska fotbollen, de uppger att det är ett projekt som de har jobbat på under de senaste tio månaderna, där de vill avslöja högt uppsatta aktörer inom den engelska fotbollen som sysslar med korruption i olika former. Först att avslöjas var den, numera före detta, förbundskaptenen Sam Allardyce efter att han avslöjats i ett långt reportage i den engelska tidningen tillsammans med videobevis. Han valde att säga upp sig från sitt jobb som förbundskapten istället för att få sparken.

Nu kommer The Telegraph med ett nytt avslöjande och den här gången rör det sig om Southamptons assisterande tränare Eric Black, som sägs vara en del i hela den här affären. Black skall, enligt tidningen, ha föreslagit att med ”några tusen” skulle det gå att övertala en kollega från en annan klubb att ge ut information till ett företag som hade intresse av att representera fotbollsspelare. Transaktioner av denna art är absolut förbjudet av det engelska fotbollsförbundet.

Black själv uppges förneka anklagelserna. Southampton har uttalat sig officiellt om situationen i fråga och skriver att de är ”fast beslutna att utreda varje situation som direkt eller indirekt rör vår klubb, anställda eller samhället runtomkring”.

Under gårdagen blev det även känt att fotbollsklubben Barnsley stängt av sin assisterande tränare Tommy Wright. Detta då han blivit anklagad för mutbrott i samband med spelarövergångar, någonting som The Telegraph också grävt fram.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365