PL- och Serie A-intresse för Guidetti – Swansea uppges ha lagt bud

John Guidetti kan lämna Celta Vigo i sommar

Efter en klart godkänd första säsong i Spanien så kan John Guidetti vara på väg att lämna Celta Vigo. På tisdagskvällen uppgavs Swansea ha lagt ett bud på den svenske anfallaren, ett bud som ska ligga på 90 miljoner kronor. Under onsdagsmorgonen uppgavs även Roma ha fått upp ögonen för 24-åringen.

John Guidetti anslöt 2015 till Celta Vigo från Manchester City, där han säsongen innan varit utlånad till skotska Celtic. Debutsäsongen i Celta Vigo har bjudit på 12 mål på 43 tävlingsmatcher och 24-åringen har blivit något av en publikfavorit i sin spanska klubb.

Celta Vigo slutade på sjätte plats i La Liga den här säsongen och är därmed klara för spel i Europa League den kommande säsongen. Om John Guidetti följer med klubben dit är dock oklart. Igår skrev vi om att klubben och spelaren mottagit ett bud som båda parter kommer att se över, och senare på kvällen kom uppgifter om att det handlar om Swansea i Premier League.

Kan Roma matcha budet på 90 miljoner?

Det är Expressen som skriver om Swanseas bud på Guidetti som ska ligga på 90 miljoner kronor och Celta Vigo ska, enligt spanska AS, vara öppna för en försäljning. På onsdagen kommer uppgifter från spanska El Desmarque som skriver att även Roma är intresserade av anfallaren. Enligt samma tidning skulle dock den italienska klubben behöva sälja några spelare för att ha råd att kunna matcha Swanseas bud på 90 miljoner kronor.

John Guidettis klausul ligger på 25 miljoner euro, motsvarande drygt 230 miljoner kronor, och han har ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2020.

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply