Officiellt: Jose Mourinho tränare för Manchester United

Officiellt: Jose Mourinho tränare för Manchester United

Dealen är klar

Efter ett halvår av ryktesgångar fram och tillbaka så är det nu äntligen klart att det är Jose Mourinho som tar över för Louis van Gaal som ny tränare för Manchester United.

Det är en saga som vi har väntat på ett slut för väldigt länge. Det har varit en lång process och alla rykten har gjort en helt snurrig. Men efter FA-cup finalen, sista insatsen för säsongen, så började någonting hända i denna historien. Det hela inleddes med att Louis Van Gaal, som var tränare för Manchester United under de två senaste åren, för fyra dagar sedan fick sparken av klubben efter att han vunnit FA-cupen med laget. Ryktena som har pågått sedan december, då Jose Mourinho fick sparken från Chelsea, om att The Special One skall ersätta van Gaal intensifierades om möjligt än mer och de senaste dagarna är det allt som medierna rapporterat om.

Nu bekräftar Manchester United på sin officiella hemsida att affären är helt klar och det blir Jose Mourinho som tar över Manchester United. Det kommer att vara en deal som sträcker sig över tre år.

– Jose är helt enkelt den bäste tränaren i spelet idag. Han har vunnit troféer och har inspirerat spelare i länder över hela Europa och såklart så känner han till Premier league väldigt bra, då han har vunnit tre titlar här. Jag skulle vilja ta den här möjligheten att hälsa honom välkommen till Manchester United. Hans historia av framgång är idealt för att ta klubben framåt, sade Ed Woodward till Uniteds hemsida.

– Att bli Manchester United tränare är en väldigt speciell ära i spelet. Det är en välkänd klubb och älskad över hela världen. Det är en mystik och en romans runt den som ingen annan klubb kan matcha, sade Jose Mourinho själv.

Nu återstår det bara att se huruvida Zlatan Ibrahimovic sluter upp med sin gamle tränare, som han fortfarande sägs se upp till väldigt mycket. Och Manchester-derbyna kommer att bli, om möjligt, ännu ett snäpp hetare med Pep Guardiola som tränare för Manchester City.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply