Officiellt: Granit Xhaka klar för Arsenal

London-klubben bekräftar övergången på sin officiella hemsida

Under hela våren har Arsenal ryktats vara intresserade av 23-årige Granit Xhaka och nu är affären i hamn. Arsenal värvar mittfältaren från Borussia Mönchengladbach och har skrivit ett långtidskontrakt med spelaren som ansluter till klubben efter sommarens EM-slutspel.

Granit Xhaka inledde karriären i FC Basel och gjorde där 67 tävlingsmatcher, varav två i Champions League, innan han som 19-åring lämnade klubben för tyska Borussia Mönchengladbach. Efter fyra år i Bundesliga, där han har växt fram som en av Mönchengladbachs viktigaste spelare, är det nu dags för nästa äventyr.

Arsenal köper loss Granit Xhaka och skriver ett långtidskontrakt med schweizaren. Varken kontraktslängden eller övergångssumman är bekräftad, men tysk media spekulerar i att det handlar om ett femårskontrakt och en övergångssumma runt 38 miljoner pund, motsvarande 460 miljoner kronor.

”En spännande ung spelare”

Läkarundersökningen är avklarad och 23-årige Xhaka kommer att ansluta till Arsenals trupp efter sommarens EM-slutspel där han representerar Schweiz. Arsenal-tränaren Arsène Wenger ser fram emot nytillskottet i truppen.

-Granit Xhaka är en spännande ung spelare, som redan har bra erfarenhet från Bundesliga och Champions League, säger Wenger till Arsenals officiella hemsida och fortsätter.

-Vi har följt honom under en lång tid nu och han är en spelare som kommer tillföra kvalitet till vår trupp.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365