Uppgifter: Kina gör Rafael Benitez till världens bäst betalde tränare

Uppgifter: Kina gör Rafael Benitez till världens bäst betalde tränare

Newcastle-tränaren kan tjäna enorma summor

Newcastles tränare Rafael Benitez ryktas vara mycket eftertraktad, som Arsene Wengers ersättare såväl som i den kinesiska ligan, och två kinesiska klubbar uppges vara beredda att göra Benitez till den bäst betalde tränaren i världen.

Rafael Benitez, som har tränat lag som Liverpool, Inter, Chelsea, Napoli och nu senast Real Madrid innan han tog över Newcastle United, på ett treårskontrakt, som han gjorde sitt bästa för att rädda från nedflyttning till Championship, dessvärre utan lycka. Benitez valde dock att stanna kvar i klubben, trots nedflyttningen, och har under säsongen gjort sitt bästa för att hålla laget uppe i toppen, och för närvarande ligger de på en andraplats i ligan.

Benitez, som har vunnit La Liga, Champions League och Europa League, och är en dekorerad tränare. Detta har uppmärksammats, bland annat av Arsenal, vars tränare Arsene Wenger ser ut att kunna lämna klubben till sommaren, och de är på jakt efter en ersättare. Men även de kinesiska klubbarna har funnit Benitez CV mycket intressant och enligt rapporter från engelska Mirror är det två kinesiska klubbar som är mycket intresserade av att värva Benitez och göra honom till den bäst betalde fotbollstränaren någonsin.

Benitez blir erbjuden att tjäna enorma 30 miljoner pund per år, vilket är mycket mer än Andre Villas-Boas, Shanghai SIPG:s tränare på 11 miljoner pund om året, eller Sven-Göran Eriksson, som tränar Shenzhen för 4 miljoner pund om året, och landar honom på ungefär samma nivå som Carlos Tevez, världens bäst betalde fotbollsspelare. De kinesiska klubbarna har enorma summor pengar och betalar mycket för sina värvningar, så även för tränarna.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply