Manuel Pellegrini kan sluta som tränare

Stjärntränaren ser slutet på karriären

Det har sedan lång tid tillbaka varit klart att Manuel Pellegrini får lämna Manchester City till förmån för Pep Guardiola. Nu berättar chilenaren att han kan sluta med fotbollen om han inte får några intressanta erbjudanden. 

Manuel Pellegrini tog över som tränare för Manchester City 2013 och har sedan ankomsten till klubben för det mesta stått för fina resultat. Bland annat en ligatitel och en semifinalplats i Champions League. Tidigt i våras blev det dock klart att Manchester City gjort klart med Pep Guardiola och att Pellegrini får lämna klubben. 62-åringen har sedan dess kopplats ihop med Valencia och ryktas även ha ha fått ett erbjudande från Zenit – men kanske är inget av lagen tillräckligt intressanta för tränaren.

– Om jag inte hittar något som är intressant kommer jag fortsätta leta tills jag hittar något. Om det betyder att jag får lägga ner kommer jag också göra det, säger Manuel Pellegrini till The Guardian.

– Det kan bli fram tills december, det kan bli i ett år, men det kan också bli så att jag slutar för evigt. Självklart skulle jag sakna det. Det är utmaningen som håller mig i liv, säger han.

Många klubbar intresserade

Förutom Zenit och Valencia uppges även Milan och Everton vara intresserade av Manuel Pellegrinis tjänster.

Det återstår att se om vi får se Manuel Pellegrini på tränarbänken igen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply