Manchester Uniteds Rooney vill bli tränare

Manchester Uniteds Rooney vill bli tränare

Lagkaptenen och landslagsspelaren Wayne Rooney har öppnat upp för en eventuell tränarkarriär

Manchester Uniteds Wayne Rooney blev i helgen klubbens största målskytt genom tiderna efter sin sena frisparks-kvittering mot Stoke. Efter att ha fått FWA Tribute-priset bekräftade Rooney att han har tankar om att inleda en tränarkarriär när han avslutar sin spelarkarriär.

Rooney har kontrakt med Manchester United fram tills 2019, och 31-åringen säger att han har börjat plugga för att få sin tränarutbildning. Förra veckan blev Steven Gerrard Liverpools nye akademitränare, frågan är om inte Wayne Rooney kan ta samma steg.

”Jag har flera gånger tidigare gått ut och sagt att jag en dag hoppas att bli en fotbollstränare. Självklart måste jag få min tränarutbildning, det är något jag håller på och pluggar med just nu. Jag känner att jag har väldigt bra kunskap om fotboll, och det skulle vara väldigt tråkigt att bara lämna det när jag avslutar min spelarkarriär.” säger Rooney.

Wayne Rooney fick FWA Tribute-priset som spelaren som bidragit mest till fotboll över den gångna säsongen. Som tidigare nämnt slog Rooney rekordet som klubbens största målskytt genom tiderna efter att ha slagit Sir Bobby Charltons tidigare rekord på 249 mål.

”Reaktionerna jag fått för rekordet har varit fantastiska, och jag tackar alla för de fina meddelandena. Allt från sociala medier till privatmeddelanden, det betyder oerhört mycket för mig och jag uppskattar det väldigt mycket.” avslutar Rooney.

Wayne Rooneys Manchester United möter Hull borta i ligacupen på torsdag, och Wigan hemma i FA-cupen på söndag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply