Zlatan Ibrahimovic får tröja nummer nio i Manchester United

Zlatan Ibrahimovic får tröja nummer nio i Manchester United

Många har frågat sig vad det blir

Efter otålig väntan är det nu klart vad för tröjnummer som Zlatan Ibrahimovic får bära i Manchester United – det blir tröja nummer nio, som är det nummer han har haft i flertalet klubbar genom åren.

Det tog ett tag för Zlatan Ibrahimovic att landa i Manchester United. Ända sedan svensken gjorde klart att han inte kommer att stanna i Paris Saint-Germain så har alla frågat sig vart det skulle bära av härnäst för supersvensken. Det ryktades om såväl USA och MLS som Italien och Kina, men det stod ändå ganska klart att svensken skulle komma att gå till Premier League med klubbar som Arsenal och Tottenham inblandade. Manchester United var dock alltid en stark kandidat och tillslut kunde man presentera nyförvärvet. Väl i klubben bröt han flertalet rekord utan att ens ha nuddat en boll, såväl de fysiska testerna som på de sociala medierna. Nästa stora fråga som har gäckat alla är vilket nummer som svensken skulle komma att spela i.

Äntligen har det nu blivit officiellt, vad för tröjnummer som Zlatan Ibrahimovic kommer att bära i Manchester United nästa år. Det har länge cirkulerat rykten och som vi alla vet är det för de flesta fotbollsspelare ganska viktigt vad för nummer de bär, då det allt som oftast gömmer sig en förklaring därbakom. Nu har det blivit klart och Manchester United har på sin officiella Twitter förkunnat att svensken kommer att bära nummer nio på ryggen nästa säsong.

Det är ett nummer som Zlatan är bekväm i, då han har spelat med det i många tidigare klubbar som Malmö FF, Ajax, Juventus och Barcelona. Tidigare i Malmö bar han även nummer 27, när han spelade i Inter var det nummer åtta, i Milan nummer 11 och i Paris Saint-Germain pendlade det mellan nummer 18 och nummer tio. I landslaget har han allt som oftast fått bära nummer tio på ryggen, ett ärofyllt nummer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply