Uppgifter: Manchester United vill förlänga med José Mourinho

Uppgifter: Manchester United vill förlänga med José Mourinho

Nöjda med portugisens resultat

José Mourinho, som redan har ett treårskontrakt hos Manchester United, med möjlighet till ytterligare ett år, uppges nu vara nära att erbjudas en femårsförlängning till sommaren för att kunna göra en totalförändring i United.

Manchester United har haft svårt att hitta bra tränare de senaste åren, efter att deras succétränare Sir Alex Ferguson valde att avsluta sin 26-års långa karriär i toppklubben, och lämnade efter sig ett par stora skor som har varit svåra att fylla. Först var det David Moyes, som inte lyckades särskilt bra och efter enbart ett år fick den före detta Everton-tränaren lämna sin post. Då tillsattes Louis van Gaal istället, och holländaren lyckades hålla sig kvar två år, och fick vinna FA-cupen tillsammans med laget innan han ersattes av José Mourinho i somras.

Mourinho lyckades göra en renovering i truppen och tog in bland annat Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba, som en del i det nya lag han ville åt. Det har gett resultat och hittills har laget presterat bra, och de ligger för närvarande på en sjätteplats i ligan, dock skiljer det enbart fyra poäng mellan plats två och plats sex, vilket håller allting väldigt öppet.

Mourinho sitter för närvarande på ett treårskontrakt, med option för ytterligare ett år. Nu rapporterar engelska tidningen The Sun att Manchester United är beredda att erbjuda ’The Special One’ ett nytt förlängt kontrakt på fem år, vilket skulle hålla portugisen i klubben tills åtminstone 2022, samt en väsentlig löneförhöjning. Mourinhos uppgift är att se till att värva in nya toppspelare och kommer att få en obegränsad budget för att se till att det händer. Bland annat har han ögonen på Atlético Madrids Antoine Griezmann och Benficas Viktor Lindelöf och kommer att göra allt för att försöka värva in de två stjärnorna till sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply