Uppgifter: Manchester United krävde att Zlatan Ibrahimović slutar i landslaget

United krävde Zlatan Ibrahimović avgång i svenska landslaget

Nyligen avslutade Zlatan Ibrahimović sin 15 års långa landslagskarriär. Enligt uppgifter var det Manchester United som låg bakom avgången.

Inför EM i Frankrike avslöjade Dagens Nyheter att Zlatan Ibrahimović skulle sluta i landslaget efter turneringen. Då ville inte den svenske landslagskaptenen kommentera uppgifterna, och valde istället att lägga korten på bordet själv inför den avgörande matchen mot Belgien. Efter 15 år i den blågula dressen stod det klart att Zlatan slutar i landslaget.

– Jag vill tacka alla supportrar som hjälpt mig att uppnå det jag gjort. Var jag än åker kommer jag alltid ta med mig den svenska flaggan och vara stolt över den. Så besviken kommer jag aldrig vara. Så tack till alla, sa skyttekungen under en presskonferens.

På väg till Premier League

Det är sedan tidigare känt att 34-åringen lämnat Paris Saint-Germain och att han numera är klubblös. Vart han ska fortsätta sin karriär har varit den eviga frågan, det har bland annat ryktats om en flytt till amerikanska MLS eller till storsatsande Kina. Men främst har det talats om en övergång till Manchester United, där han kommer att återförenas med José MourinhoPremier League-klubben uppges ha gjort klart med stjärnan sedan tidigare, men man har inte bekräftat någon transfer ännu.

”Manchester Uniteds krav”

En anledning till att man dröjt med ett officiellt uttalande skulle kunna vara det faktum att Ibrahimović väntade ut läget att meddela sin avgång i landslaget. Enligt London Evening Standard-journalisten Patrick Barclay var det ett krav från Uniteds sida att anfallaren inte längre skulle spela landslagsfotboll.

– Att han slutar i landslaget var helt säkert ett krav från United, det ingår i överenskommelsen och har med hans ålder att göra, säger Barclay till Göteborgs-Posten.

”Ibra” förväntas presenteras för Manchester United i början av juli, skriver The Guardian. Det har tidigare rapporterats att han får en lojalitetsbonus av PSG ifall han inte skriver på för någon annan klubb innan 30 juni.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365