Tottenham jagar Manchester Uniteds Luke Shaw

London-klubben ute efter United-stjärnan

Manchester Uniteds Luke Shaw ryktas lämna klubben till sommaren, frågan är bara vilken klubb det blir. Nu uppger engelska Metro att Tottenham Hotspurs är intresserade av att värva ytterbacken till London.

Luke Shaw sågs för några år sen som en av de absolut största talangerna på vänsterbackspositionen i världen. Som 15-åring debuterade han för Southamtpons a-lag och efter tre säsonger hade han redan representerat klubben fler än 60 gånger på a-lagsnivå. Shaw hade dessutom spelat i samtliga ungdomslandslag och hade fostrats väl i det engelska fotbollssystemet.

Manchester United la efter VM 2014 i Brasilien ett bud på försvararen och köpte loss honom från Saints, men nu kan han vara på väg bort från staden i västra England. Enligt engelska Metro ska bland annat Tottenham gett sig in i jakten på 21-åringen.

Tränade honom i Southamtpon”

En av anledningarna till att London-klubben uppges jaga försvarstalangen är för att lagets tränare, Mauricio Pochettino, tränade Luke Shaw under 16 månader när de var i klubben tillsammans. Den argentinske tränaren uppges vara en av anledningarna till att ytterbacken fått chansen i Saints a-lag.

Tottenhams nästa match är mot Liverpool på Anfield i Premier League medan Manchester United möter nykomlingen WatfordOld Trafford.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply