Shanghai SIPG erbjuder Wayne Rooney monsterlön

Wayne Rooney kan återförenas med ”Svennis”

Sven-Göran Eriksson gjorde Wayne Rooney till Englands yngste landslagsman någonsin. Nu kan de återförenas igen, då stjärnan kan lämna Manchester United för Shanghai SIPG.

Wayne Rooney har varit Manchester United trogen sedan 2004. Men José Mourinho har inte haft samma förtroende för lagkaptenen som tidigare tränare har haft, och därför har det blivit ovanligt lite speltid för engelsmannen den här säsongen – något som varit en annorlunda upplevelse för honom.

– Jag har varit startspelare i hela mina karriär så det här är en ny erfarenhet och ett nytt kapitel i mitt liv, men jag kan inte göra så mycket annat än att arbeta hårt på träningarna för jag kommer få en chans igen, det vet jag, sa han i en intervju med SportExpressen tidigare i veckan.

Kan skriva på för kinesisk klubb

Den bristande speltiden har gjort att rykten florerat kring 30-åringens framtid på Old Trafford. Och nu ser en flytt ut att kunna bli aktuell, enligt Daily Mirror står kinesiska Shanghai SIPG redo att erbjuda anfallaren ett lukrativt kontrakt. Det ska röra sig om ett avtal som inkluderar en veckolön på 500 000 pund, motsvarande 5,5 miljoner kronor för en flytt. En anledning till att Rooney faktiskt skulle kunna gå med på en övergång sägs bero på att Sven-Göran Eriksson har ansvaret för laget. ”Svennis” känner spelaren väl sedan deras gemensamma tid i Englands landslag, det var den svenske tränaren som gav honom chansen och gjorde honom därmed till den yngste A-landslagsspelaren någonsin inom nationen.

Huruvida det blir en flytt bort från Manchester eller inte återstår att se. Men tränare Mourinho står fast vid att han inte tänker fatta något beslut åt Rooney.

– Nej, aldrig. Jag kommer aldrig fatta ett sådant beslut. En spelare av hans kaliber och med den historien han har för klubben kommer vi aldrig nå en punkt där klubben eller tränaren vill ta ett beslut åt honom.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply