Officiellt: Bastian Schweinsteiger klar för Chicago Fire

Lämnar Manchester United efter floppen – klar för MLS-klubben Chicago Fire

Det har inte varit en lätt tid för Bastian Schweinsteiger i Manchester United. Efter att ha hamnat rejält ute i frysboxen, framför allt när Jose Mourinho anslöt sig till klubben, väljer ny den tyske profilen att lämna klubben. Ny klubbadress? Chicago Fire i MLS.

När Bastian Schweinsteiger lämnade Bayern Munchen sommaren 2015 gjorde han det efter 13 långa år i klubben. Mittfältaren hade gjort ett rejält avtryck i den tyska storklubben, men ville efter över ett decennium i samma klubb prova på en ny utmaning.

Lotten föll då på Manchester United, som vid det här laget börjat få stora problem i engelska Premier League. Inte minst i defensiven, vilket ledde till att klubbledningen och den nye tränaren, Louis Van Gaal, började leta efter nytt blod.

Tvingades lämna efter utebliven speltid

Den tyske mittfältsstjärnan fick då chansen att spela en del under den holländske tränarens tid i United, men när Jose Mourinho anslöt sig till klubben blev det ändring på det. Redan från start hamnade spelaren och tränaren i bråk, och innan ens säsong hade börjat hade ”Schweini” förpassats utanför truppen.

Nu är det klart att Manchester United-stjärnan, som tjänade bra i Manchester-laget, kommer att lämna klubben. Inatt svensk tid blev han klar för den amerikanska MLS-klubben Chicago Fire.

– Det är tråkigt att behöva lämna så här många fans i Manchester United, säger tysken efter att övergången blivit klar, enligt engelska Sky Sports.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply