Memphis Depay: ”Att lämna Manchester var inte svårt”

Memphis Depay: "Att lämna Manchester var inte svårt"

Får mycket mer speltid i Frankrike

Manchester United sålde sin lovande talang Memphis Depay i årets januarifönstre, efter att den unge stjärnan underpresterat rejält, och flytten gjorde gott för den unge mittfältaren som numera blomstrar i franska Lyon och smäller in mål efter mål i Ligue 1.

I vintras valde Manchester United att sälja sin unge och extremt lovande talang Memphis Depay, som när han kom till klubben 2015 var ett av de stora löftena på fotbollshimlen, men som inte riktigt lyckades slå igenom i United. Via mediet Goal berättar Depay om hur han inte lyckades få José Mourinhos respekt och inte lyckades visa den portugisiske tränaren vad han kunde bidraga med, och spelminuterna uteblev, tills han lämnade Uniteds lönelista och lyckades bli såld till franska Lyon i Ligue 1 i januari i år. Sedan flytten har den 23-årige vänsteryttern bara öst in mål för Lyon och på nio matcher har han lyckats komma upp med fem mål och tre assist.

– Jag har ingen bitterhet mot Mourinho, berättade den unge stjärnan för beIN Sport via Goal.

– Jag gjorde vad jag var tvungen att göra på träningarna. Självklart förstod jag inte hans val, men han var chefen. Jag var tvungen att acceptera de valen. Jag tror att jag inte var bra nog för honom. Men det är okej, jag visar min kvalitet här. Jag kommer att vara tillbaka på toppen och vi får se vad som händer.

– Lämna Manchester United? Det var inte svårt. Jag är ung, jag behöver spela. När jag tänker tillbaka på den senaste gången jag spelade hela 90 minuter innan jag kom hit, var det ett år sedan. Otroligt, avslutade stjärnlöftet.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply