Manchester United ute efter Atalantas Franck Kessié

United vill ha Serie A-talangen

Manchester United uppges vilja förstärka sin backlinje. Då är den ivorianske landslagsmannen, tillhörande Serie A-klubben Atalanta – Franck Kessié – aktuell för att skriva på för den engelska storklubben.

Storklubben Manchester United gjorde flera stjärnvärvningar under det senaste transferfönstret. Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba, två av världens absolut största stjärnor, anslöt sig under sommaren tillsammans med stortränaren José Mourinho för att försöka få United tillbaka till den titelmaskin de tidigare varit.

Det har dock inte gett exakt den effekt som klubbledningen troligtvis hoppades på. De mesta mästarna i England har fått en trög start på ligan och parkerar för tillfället en bra bit efter toppen i tabellen när säsongen inte ens har nått sin hälft.

Vill ha en stabil mittback

Målskyttet har varit ett problem till Uniteds uteblivna trepoängare i ligaspelet den här säsongen, försvarsspelet ett annat då laget släppt in fem mål mer än exempelvis Chelsea och Tottenham. Tidigare har det ryktats om att stjärnanfallare som Antonie Griezmann skulle vara aktuell för PL-giganten, men nu verkar United vara mer intresserade av att värva en försvarare.

Atlético Madrids stjärnskott José Gimenez tillsammans med landsmannen och klubbkamraten Diego Godin har sedan flera månader tillbaka ryktats vara på väg till Manchester United, men nu har ett mindre namn dykt upp på listan.

Frank Kessié, som tidigare fått uppmärksamhet av italienska storklubbar som Juventus och Napoli, uppges finnas på Manchester-lagets önskelista. Mittbacken är född 1996 men har redan gjort över 50 Serie A-matcher och ses som en av ligans största försvarstalanger.

United är dock inte ensamma om att visa intresse. Enligt italienska Gazzetta dello Sport är även Arsenal, Chelsea och Liverpool benägna att få tag på 19-åringens signatur.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply