Manchester United, Manchester City och Chelsea i kamp om Benjamin Henrichs

PL-klubbarna vill åt tyske talangen

Bayern Leverkusens försvarstalang, Benjamin Henrichs, är het på marknaden just nu. För tillfället uppges båda Manchester-klubbarna och Chelsea vill värva honom.

Det fortsätter ryktas om stjärnor och talanger till storklubbarna i Fotbollsueropa och Premier League. Manchester United, den klubb det har ryktats mest om de senaste veckorna, är just nu i dragkamp med Chelsea om Bayern Leverkusens unge talang Benjamin Henrichs, det uppger den tyska tidningen Bild.

Henrichs, som är född den 23:e februari 1997, är inte mer än 19 år men har redan gjort 14 a-lagsmatcher för Leverkusen-laget och spås av många bli Tysklands näste stora försvarsjätte.

Manchester City också intresserade

Men det är inte bara United och ”the Blues” som jagar 19-årigen. Enligt den tyska tidningen ska även Uniteds lokalkonkurrent City vara ute efter Benjamin Henrichs och även storklubbar från Spanien, Frankrike och Italien ryktas vilja ha mittbackens signatur på papper redan i januari.

Dock verkar det inte som Bayern Leverkusen ska vara intresserade av att släppa sin försvarare än. Sky Sport rapporterar att den tyska klubben anser det vara bäst för både laget och spelaren själv om han fick chansen att utvecklas lite längre i Bundesliga. Benjamin Henrichs har dessutom ett kontrakt som sträcker sig fram till 2020. Leverkusen är troligtvis intresserade av att låta 19-åringen bli en ännu större stjärna innan de släpper honom vidare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply