Manchester United höjer budet på Henrikh Mkhitaryan

Borussia Dortmund kan släppa playmakern i sommar

Henrikh Mkhitaryan har sett ut att bli kvar i Borussia Dortmund nästa säsong. Men nu har Manchester United trappat upp jakten på mittfältaren rejält genom att höja sitt bud.

Henrikh Mkhitaryan anslöt sig till Borussia Dortmund säsongen 2013, han värvades då dyrt från Shakhtar Donetsk och hade skyhöga förväntningar på sig. Armeniern levde inte upp till dessa under sina två första säsonger i klubben men när Thomas Tuchel tog över som tränare i fjol blomstrade han ordentligt. Han var en av Dortmunds absolut bästa spelare och poänggörare vilket ledde till att en rad storklubbar fick upp ögonen för honom.

Under kontrakt ett år till

Det har talats om klubbar som ArsenalChelsea och Juventus. Men mest troligt har en flytt till Manchester United verkat för 27-åringen, som han ska ha kommit överens med gällande en övergång. Däremot har han sett ut att bli kvar i Bundesliga ytterligare en säsong för att spela klart sitt kontrakt med Dortmund, som löper ut sista juni nästa år.

United höjer budet

Den engelska storklubben ska tidigare ha erbjudit 30 miljoner pund för att värva playmakern. Nu uppges man ha höjt det budet, vilket öppnar för en försäljning för Dortmund.

– Situationen är nu annorlunda. Manchester har lagt ett mycket bättre bud. I situationer som dessa finns det alltid många olika saker att överväga och i slutändan måste vi ta ett beslut, säger BVB:s vd Hans-Joachim Watzke till The Guardian.

– Och då vi börjar träna på måndag kommer vi ta ett beslut i helgen. Jag har kontaktat de relevanta personerna och vi kommer väga in allt i helgen. Och sedan kommer styrelsen ta beslutet, definitivt i helgen, fortsätter han.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365