Manchester United i dragkamp med Dortmund om Kasper Dolberg

Manchester United i dragkamp med Dortmund om Kasper Dolberg

Lovande dansken är het på marknaden

Ajax sitter inne på en lovande talang i unge dansken Kasper Dolberg, som tidigare har jagats av Borussia Dortmund, men nu rapporteras även Manchester United ha gett sig in i leken om den 19-årige anfallarens signatur.

Ajax har en riktig juvel på sitt anfall i form av den unge dansken Kasper Dolberg. Anfallaren, som fick sin första start i Ajax seniorlag under årets säsong, i Ajax första match mot Sparta Rotterdam. Redan i sin andra match, då han spelade 63 minuter, lyckades han pricka in två mål. Han har även spelat Champions League-kval såväl som Europa League och nätat i båda.

Detta har satt honom på den internationella fotbollskartan som en mycket intressant värvning i vinterns transferfönster eller till sommaren. Sedan tidigare har Borussia Dortmund anmält sitt intresse, kända för att kunna uppfostra unga talanger och att ge dem en chans mot de stora grabbarna, likt Ajax. En annan klubb som verkar vara väldigt intresserade av anfallaren är Manchester United.

Den engelska tidningen The Mirror rapporterar att United står högt upp på intresselistan, och Premier League-rivaler som Manchester City och Everton rapporteras även de vara intresserade, och tränare José Mourinho uppges ha sänt ut scouter till Holland för att hålla koll på spelarens utveckling. Men chansen att United kommer att värva redan nu i vinterfönstret är inte särskilt stor.

Däremot kan Dortmund känna behovet av att vilja värva in en till anfallare, då de för närvarande står utan när stjärnstrikern Pierre-Emerick Aubameyang spelar Afrikanska Mästerskapen i sitt hemland Gabon.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply