Jose Mourinho: Mata är en bättre spelare nu

Juan Mata

Den risade och rosade spanjoren har funnit sin plats

När det stod klart att Juan Matas före detta tränare i Chelsea, José Mourinho, skulle ersätta Louis van Gaal i Manchester United var många oroade för spanjorens skull, då de båda parterna inte verkade komma överens, men efter ett par månader blomstrar mittfältaren.

Manchester Uniteds Juan Mata gjorde bra ifrån sig under Louis van Gaal, efter att ha blivit såld dit från Chelsea av José Mourinho, dåvarande tränare i truppen. De båda sades aldrig komma riktigt överens och den portugisiske tränaren menade på att den spanske mittfältaren inte passade in i hans spelstil, vilket genererade en flytt. Därför blev många något oroliga, då det stod klart att Mourinho skulle ersätta van Gaal i Manchester United, och att den sympatiske och duktige mittfältaren inte skulle få spela mer.

Så var även fallet i början och det tog lite tid innan Mata fick regelbunden speltid, men numera är han en viktig kugge i Mourinhos startelva, och portugisen tror att mittfältaren har blivit en ännu bättre spelare nu än han någonsin var i Chelsea.

– När jag kom hit trodde folk att Mata var i trubbel men jag visste att han inte skulle vara i trubbel, sade Mourinho via Metro.

– En sak var fotbollen jag ville att mitt Chelsea skulle spela och en annan sak jag vill att mitt Manchester United skall spela. Mata har anpassat sig till fotbollen jag vill spela. Jag visste sedan början att han skulle bli en viktig spelare. Jag tror han känner det självförtroendet i mig, det självförtroendet i matchen vi vill försöka att spela.

– Så han är lycklig. Han är lycklig på planen och du kan se det på sättet han spelar, avslutade tränaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply