Jose Mourinho: ”Jag försökte värva Antonio Valencia till Real Madrid”

United-stjärnan nära en flytt till La Liga-jätten

José Mourinho uppger i en intervju att han var nära på att värva Manchester Uniteds Antonio Valencia till Real Madrid för några säsonger sedan.
– Jag var väldigt intresserad då, berättar portugisen för MUTV.

Manchester United gör inte sin bästa säsong genom tiderna, men trots nya storspelare på planen som Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba menar José Mourinho att det finns ett annat namn som stått för de bästa insatserna under höstsäsongen.

Han stavas Antonio Valencia. Uniteds ekvatorian har tillhört klubben sedan 2009 har sedan dess bytt position, från att vara högermittfältare till högerback. Något som José Mourinho är nöjd med.

”Jag vill ha honom i Madrid”

Mourinho uppgav nyligen att han vill värva in Chelseas Willian till United just nu och passade även på att berätta hur han historiskt sett har haft ögonen öppna för Valencia.

– Han (Antonio Valencia) tog sällan ett steg fel ute på planen, han var mycket duktig. Och även om han då spelade som högermittfältare hade jag en plan för vad han kunde åstadkomma i Real Madrid, säger ”The Special One” till Manchester Uniteds TV-station, MUTV.

Dock blev den ekvadorianske landslagsmannen kvar i Manchester-klubben. Han har under sina nästan sju säsonger i laget spelat 185 matcher och gjort 13 mål och dessutom hunnit vinna Premier League två gånger.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply