Jose Mourinho erkänner: ”Inte säkert att Wayne Rooney stannar”

Mourinho berättar: Wayne Rooney kan lämna Manchester United redan nästa vecka

Engelska uppgifter berättade redan under onsdagen om att Manchester Uniteds superstjärna Wayne Rooney ska vara nära en flytt till ifrån Old Trafford för att spela i den kinesiska ligan. Nu vägrar Jose Mourinho berätta för engelsk media om 31-åringen har en framtid i klubben eller inte.

Att Wayne Rooney är på väg att lämna Manchester United är ingen nyhet. Redan i höstas ryktades det om att han skulle vara på väg bort från Manchester-laget efter en dispyt med lagets tränaren Jose Mourinho.

Under gårdagen kom The Sun med uppgifterna om att den förre anfallaren, nu mera mittfältaren, skulle ha fått ett erbjudande om en monsterlön från Chinese Super League, något han nu verkar acceptera.

Mourinho vägrar berätta

Samtidigt som ryktena blir allt fler om engelsmannens framtid blir de inte färre av att Uniteds tränare, Jose Mourinho, vägrar berätta om stjärnans framtid. I och med det verkar flytten till den kinesiska ligan allt närmare.

– Du får fråga honom, men jag kan inte garantera något, säger The Special One till The Sun.

En av anledningarna till att Rooney verkar lämna klubben stavas Zlatan Ibrahimovic. Den svenske superstjärnan, med hans monsterlön, har tagit över helt i PL-klubben och United-profilen har fått acceptera det faktum att han förpassats till bänken. Det innebär att Rooney redan nästa vecka kan vara klar för Kina nästa vecka.

Manchester United är vidare i Europa League efter sammanlagt 4-0 och ska egentligen spela Manchester-derby till helgen, dock är den matchen uppskjuten på grund av att storklubben ska spela Ligacupsfinal mot Southampton. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply