Borussia Dortmund vill hämta in Henrikh Mkhitaryan

Playmakern kan återvända till Dortmund på lån

Inför säsongen lämnade Henrikh Mkhitaryan Borussia Dortmund för Manchester United. Nu kan armeniern vara på väg tillbaka till den tyska storklubben.

År 2013 värvade Borussia Dortmund Henrikh Mkhitaryan från Shakhtar Donetsk. Den offensiva mittfältaren anslöt sig till Bundesliga-klubben med skyhöga förväntningar på sig efter en succésäsong i Ukraina. Hans två första år i Dortmund blev däremot inte så lyckade som man hade hoppats, och spelaren fick utstå hård kritik för sina insatser. Men i fjol fick han äntligen visa vad han går för och blev lagets främsta poängspelare vilket inte gick obemärkt förbi.

Trots att han endast hade haft en riktigt bra säsong i Dortmund så ville 27-åringen vidare, under våren stod det därför klart att Mkhitaryan skulle ansluta sig till Manchester United. Tiden på Old Trafford har dock inte varit särskilt framgångsrik för armeniern då han mestadels fått anpassa sig till bänken.

– Idag har jag har inte tillräckligt med speltid, så jag måste göra mitt bästa så tränarstaben ger mig chansen att spela, säger mittfältaren om situationen i United enligt SkySports.

Om det inte skulle ske en förändring så kan det bli tal om ett eventuellt klubbyte eller en lånesejour. Enligt tyska Fußballtransfers kan en återvändo till Dortmund bli aktuell. Källan skriver att Thomas Tuchel är intresserad av att plocka in spelaren igen på lån i januari för att sedan köpa loss honom vid säsongens slut. Han hade i så fall blivit den fjärde spelaren i rad att göra en liknande återkomst till klubben, tidigare har Nuri Sahin, Mario Götze och Shinji Kagawa gjort samma vändning, där den sistnämnde också tillhörde United.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply