Beckham: ”Jag kollade inte på United på tre år efter Madrid-flytten”

Beckham: "Jag kollade inte på United på tre år efter Madrid-flytten"

Menar på att han inte alls ville lämna klubben

David Beckham har i en intervju erkänt att han inte kollade på sin gamla klubb Manchester United under tre år efter att ha tvingats lämna klubben, trots en önskan om att lägga skorna på hyllan på Old Trafford.

Manchester United-legendaren David Beckham, uppfostrad i klubben, berättar i en intervju med BBC Radio 4:s program Desert Island Discs om hur han tvingades lämna Manchester United, emot sin önskan, och hur det kom sig att han då hamnade i Real Madrid. Beckham, numera pensionerad från den professionella fotbollen sedan ett par säsonger tillbaka, vann sex stycken Premier League-titlar samt Champions League med sin barndomsklubb innan han 2003 såldes för enorma mängder pengar till de spanska jättarna Real.

– Jag kollade inte på Manchester United på tre år (efter att ha lämnat), berättade Beckham via FourFourTwo.

– Jag var chockad och förkrossad för vi hade just vunnit ligan den säsongen. (Det fanns ingen tvekan om att jag ville pensionera mig på Old Trafford) För att Manchester United var mitt lag. Jag hade ingen längtan att lämna United. Det var aldrig någon hämnd. Jag var sårad och arg vid den tiden över hur situationen kom att bli för att jag under säsongen lämnades utanför vissa matcher men trodde aldrig att det skulle leda till att jag skulle lämna.

– Men jag hade hört rykten att jag kanske skulle säljas. Jag var på semester i USA med Victoria och en av mina vänner ringde mig och berättade att det stod på Sky Sports att United hade kommit överens med Barcelona. Jag sade att det stämde inte, jag vet ingenting om detta. Jag flög då tillbaka till London. Jag försökte prata med Peter Kenyon och försökte prata med tränaren och han sade nej. Jag sade att jag behövde prata med honom och förstå vad det var som hände. Han sade att det är sant, vi har kommit överens om en deal.

– Det var då jag talade med min agent och sade att om jag skulle flytta, så skulle jag flytta till Madrid. Inom en dag satt jag med Madrids president och vi kom överens om att det var dit jag skulle gå, avslutade Beckham.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply