Yaya Toure ser ut att stanna i Manchester City

Manchester City-stjärnan verkar stanna i klubben

Trots ett tufft år har Manchester City-stjärnan Yaya Toure jobbat sig tillbaka. Han har nu återtagit sin viktig roll på mittfältet och väntas därför, trots den tuffa ligastarten, att fortsätta sin karriär åtminstone ett år till i Manchester-laget.

När  Manchester City köpte loss Yaya Toure sommaren 2010 från Barcelona, gjorde man det i förhoppning om att ha värvat en riktig superstjärna – och visst hade man det.

För den då 27-årige mittfältaren tog plats direkt i sitt nya lag och skulle komma att visa sig bli en av de klart viktigaste spelarna, och bästa. Inte bara i Manchester City och Premier League, utan i hela fotbollsvärlden.

Toure stannar en säsong till

SE ÄVEN: Det tjänar storstjärnorna i Manchester City

Den här säsongen började dock som varken fansen eller Yaya Toure själv hoppats på. Den nya tränaren, Pep Guardiola, och mittfältstjärnan hamnade i ett gräl, vilket ledde till att Yaya petades under stora delar av höstsäsongen.

Yaya Toures agent valde att skälla rejält på Pep, men spelaren själv höll sig kall. Något som i sin tur bara var till hans fördel. För bråkat lugnade sig och stjärnan fick tillbaka sin ordinarie position och gjorde totalt 24 ligamatcher av 38 den här säsongen.

Nu verkar det även som om Yaya kommer att stanna en säsong till. Enligt lokaltidningen Manchester Evning News kommer Toure och City att hitta en överenskommelse för att afrikanen ska spela åtminstone en säsong till i klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply