Uppgifter: Nolito klar för Manchester City

Uppgifter: Nolito klar för Manchester City

Pep Guardiola värvar Nolito till Manchester City.

John Guidettis lagkamrat Nolito är på väg att lämna Celta Vigo för att istället gå till Manchester City, uppger Viasat.

Nolito hade en fantastisk La Liga-säsong i Celta Vigo och blev uttagen i Spaniens trupp till EM 2016. Där har han tagit en fast plats i landets startelva. På grund av detta är spelaren eftertraktad bland flera av Europas storklubbar. Bland annat har det uppgetts att Nolito är av intresse för Atletico Madrid och att Nolito kan gå till Barcelona. Nu verkar det istället som att spelaren är på väg att lämna den spanska ligan, för att flytta till Premier League.

Enligt Viasat är Nolito överens med Manchester City om ett kontrakt på tre år och en övergång är nu på väg att hända. Den engelska storklubbens nya tränare Pep Guardiola ska ha bett klubbledningen att avsluta affären som fort som möjligt, så att man undviker att andra klubbar stoppar övergången. Övergången sägs kosta Manchester City cirka 14,4 miljoner pund, då klubben har aktiverat anfallarens utköpsklausul.

Om Nolito skriver på för Manchester City lämnar han Celta Vigo efter tre säsonger i föreningen. Han anlände sommaren 2013, då han lämnade Benfica.

Nolito kan bli Guardiolas andra värvning som tränare för Manchester City. Sedan tidigare har man gjort klart med Ilkay Gündogan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply