Uppgifter: Manchester City kan gå för Dani Alves

bet365
Uppgifter: Manchester City kan gå för Dani Alves

Guardiola vill återförenas med högerbacken

Det ryktas om att Manchester City kan vända sig till Juventus och högerbacken Dani Alves, som Pep Guardiola har ett nära förhållande med sedan tiden i Barcelona, som kan täcka upp i ett stundtals läckande City-försvar.

Manchester City har under en längre tid varit intresserade av att värva in nya försvarare och de uppges vara intresserade av att värva Juventus högerback Dani Alves, detta skriver den engelska tidningen Daily Mail, och intresset kan vara ömsesidigt. Dani Alves har tidigare jobbat tillsammans med Citys tränare Pep Guardiola under deras tid i FC Barcelona tillsammans, då de båda stod på katalanernas lönelista, och skulle kunna återförenas på nytt i Manchester-klubben.

Alves hade kunnat flytta till City redan i vintras, men då han skadade sig i november uteslöts en flytt direkt, men nu är brasilianaren frisk igen. I somras valde högerbacken att flytta från Barcelona till Juventus på en gratis transfer, och nu hålls redan vänliga förhandlingar om en möjlig flytt till England. Spelaren själv sägs vilja lämna Italien, då han fortfarande inte har spelat i Premier League än och vill pröva sig på det innan han lägger skorna på hyllan.

Frågan är huruvida City kommer att kunna hantera Alves lönekrav eller om de kommer att kräva att försvararen sänker sina lönekrav på 120 000 pund i veckan för att kunna sätta honom på deras lönelista. Försvararen blir 34 år till våren och är inte samme spelare som han en gång var, även om han fortfarande har spring i benen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply