Uppgifter: Manchester City ersätter Aguero med Aubameyang

Uppgifter: Manchester City ersätter Aguero med Aubameyang

Om argentinaren lämnar klubben

Det har talats en del om att argentinske toppanfallaren Sergio Aguero kan komma att lämna Manchester City, efter att ha fått sitta på bänken, och uppgifter säger nu att Pep Guardiola kan ersätta anfallaren med Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang.

Manchester Citys stjärnanfallare Sergio Augero har lämnats utanför truppen på senare tid, efter att det unga brasilianska stjärnskottet Gabriel Jesus anlänt till klubben och i sin debutvecka bidragit med tre mål. Det har fått Agueros insatser att verka överflödiga och han har fått se en del bänktid, likt tidigare under säsongen under nye tränaren Pep Guardiola. Detta har genererat rykten om huruvida anfallaren kommer att stanna, eller kan lämna klubben. Aguero sade att hans framtid hängde på klubben, och klubben svarade att de hade alla intentioner att behålla honom. Aguero överväger ändå sina möjligheter och kan komma att lämna till sommaren.

Nya uppgifter föreslår att detta i så fall skulle betyda en massiv affär för Citys del. Enligt den engelska tidningen The Mirror skall Guardiola överväga att värva in Pierre-Emerick Aubameyang från tyska Borussia Dortmund som ersättare för Aguero. De har redan gett upp hoppet om att värva Antoine Griezmann och Lionel Messi, och går därför efter Aubameyang, som de kommer att betala minst 40 miljoner euro för. Aubameyang har hittills gjort 17 mål i lika många Bundesliga-matcher och sammanlagt landar han på 21 mål för närvarande.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply