Pep Guardiola osäker på Vincent Kompanys återvändande

Pep Guardiola osäker på Vincent Kompanys återvändande

Inte säker försvararen kan komma tillbaka till toppform

Manchester City-tränaren Pep Guardiola är osäker på huruvida hans mittbacksgeneral Vincent Kompany kommer att kunna återvända till truppen och hålla uppe samma klassform som tidigare, men hoppas att det kommer med tiden.

Manchester Citys Vincent Kompany har spelat i Manchester City ända sedan han gjorde övergången från tyska Hamburg SV 2008, och har blivit något av en ikon i klubben. Men på grund av skadeproblem och en förmåga att lätt dra på sig en del skador har han varit borta från spel under hela hösten, först på grund av en skada i ljumsken och sedan på grund av knäproblem, vilket har varit problematiskt för nye tränaren Pep Guardiola, som visserligen värvade in John Stones på mittbackspositionen men som även skulle vilja ha lite mer erfarenhet på plats i försvarskedjan.

På frågan om när mittbacksgeneralen kan tänkas vara tillbaka i toppform igen svarade den spanske tränaren ärligt att han inte hade någon aning.

– Jag vet inte, det är en bra fråga. Det är inte första gången vi har talat om det, sade Guardiola via Metro.

– De goda nyheterna är att han är tillbaka och förhoppningsvis kommer han att fortsätta vara fit för en lång tid framöver, för då kommer vi att se vilken nivå han är på. När han är fit är han på den allra högsta nivån, vi kan inte neka hur duktig Vincent är, men för att uppnå det kan det hända att han behöver ha lite mer tid på sig. Alla behöver det när dem har varit borta en längre tid, avslutade Guardiola.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply