Officiellt: Wilfried Bony klar för Stoke City

Officiellt: Wilfried Bony klar för Stoke City

Lämnar Manchester City på säsongslångt lån

Framtiden för Wilfried Bony har sett lätt osäker ut då speltiden i Manchester City varit knapp, men nu har Stoke City gjort det officiellt att de har värvat in den 27årige anfallaren på ett säsongslångt lån.

Wilfried Bony kom till Manchester City vintern 2015, efter att ha skinit i Swansea där han tidigare spelade. Han hade en riktigt stark matchform och gjorde mål i var och var annan match för Svanarna, något som gjorde City väldigt intresserade. Men sedan de värvade in landslagsmannen från Elfenbenskusten för 28 miljoner pund har han inte fått särskilt mycket speltid, detta då Sergio Agueros matchform varit så strålande. Men under hela sin karriär har anfallaren gjort 130 mål i enbart 278 matcher, vilket talar för att han med lite förtroende kan komma in i målgörandet igen.

Detta har gjort Stoke City väldigt intresserade och efter förhandlingar har de båda klubbarna kommit överrens om en deal för Bony. Det handlar om ett säsongslångt lån som klubben har gjort officiellt på den officiella hemsidan.

– Att ta in Wilfried var inte ens en fråga för oss för att vara helt ärlig, för han känner till Premier League och har gjort väldigt många mål på den här nivån, sade tränare Mark Hughes till Stokes officiella hemsida efter att ha gjort klart affären.

– Han har kraft, snabbhet och väldigt bra fysiska attribut vilket utan tvekan kommer att hjälpa oss, och hans tekniska och avslutarförmågor är otroliga de med. För 18 månader sedan köptes han för en stor summa pengar, så vi vet att vi tar in en anfallare av högsta kvalitet.

– Alla känner till Wilfried och vad han är kapabel till, och det var ingen överraskning att en av de större klubbarna kom in för honom efter hans prestationer i Swansea – den enda överraskningen har varit att han inte varit så framgångsrik med Manchester City som vi alla trodde, avslutade Hughes.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply