Manchester City jagar Bayern Munchens Juan Bernat

Vill ha med backtalangen till Manchester City

När Pep Guardiola lämnade för Manchester City i somras gjorde han det utan att ta med några av hans Bayern Munchen-spelare. Nu, några månader senare, kan det dock bli aktuellt med en flytt för Bayern-försvararen Juan Bernat.

Han är inte stor, men ses ändå som en av de större backtalangerna i Fotbollseuropa. Det visste redan Pep Guardiola om och såg till att köpa in honom som 21-åring. Bernat spelade då i La Liga-klubben Valencia och gick inte för mycket mer än 100 miljoner kronor, något som dock kommer bli dyrare om Manchester City väljer att köpa loss vänsterbacken under januarifönstret.

Enligt den engelska sportsajten har Bernats transfervärde nästan dubblats, och Premier League-klubben skulle behöva betala nästan 200 miljoner kronor för den 23-årige försvararen.

Kontrakt till 2019

Ytterbackens kontrakt sträcker sig till 2019, men det är långt ifrån omöjligt att Bernat går till England redan i sommar. Nackdelen för både Pep och den spanske backen är att att han funnits med i Bayern Munchens Champions League-trupp vilket innebär att han inte kan vara med och hjälpa City till den kommande åttondelsfinalen i CL.

Bernat har som sagt kontrakt i en och en halv säsong till och tjänar för tillfället ungefär 700 000 kronor i veckan. Hur lönen skulle se ut i Manchester-laget finns det inga uppgifter på, även om Sky Sports menar att den skulle öka betydligt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply