”Yaya Toure borde överväga spel i Marseille”

City-spelaren kan lämna efter sex år i klubben

Yaya Toure har haft en tuff tid det senaste i Manchester City. Nu anser hans bror, Kolo Toure, att Yaya borde överväga en flytt från Manchester-laget.

Man skulle kunna tro att tränarbytet till Pep Guardiola enbart skulle kunna skapa ännu fler fördelar för Yaya Toure. Pep och Yaya tillbringade två säsonger tillsammans i Barcelona men det är inget som den spanske tränaren gett ivorianen någon fördel av.

Istället har Toure fått nöta mycket bänk under den gångna säsongen, något som tillslut fick hans agent att se rött och dra igång ett rejält bråk med Pep Guardiola.  Mittfältaren fick till slut be om ursäkt för sin agents agerande, och nu återstår det om han kommer få mer speltid. Men enligt hans bror Kolo Toure, som just nu spelar i skotska Celtic, kan det vara dags att börja fundera på en flytt.

Många storklubbar intresserade

Det finns flertalet storklubbar ute i Europa som har intresset av att värva stjärnan, och han säger enligt Sky Sports att det kan vara rätt steg i karriären att lämna Manchester City.

– Han håller fortfarande hög klass, det vore onödigt att slösa bort de här åren på en bänk i England, säger Kolo och fortsätter.

– Om han verkligen fått ett erbjudande från Marseille bor han på allvar överväga det. Och kan ju sedan tidigare den franska ligan, säger han om sin bror som tillbringade en säsong i Monaco.

Men förutom Marseille har klubbar som Arsenal och Inter hört av sig, enligt engelska Sky Sports. Något som kan locka ännu mer än Ligue 1.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply