Uppgifter: Kevin de Bruyne allvarligt skadad

Uppgifter: Kevin de Bruyne allvarligt skadad

Kommer att missa flera viktiga matcher

Manchester Citys offensiva mittfältare Kevin de Bruyne fick gå av i Citys 3-1 vinst mot Swansea efter misstanke om hamstringsskada och mittfältaren befaras nu behöva vara borta i upp till fyra veckor och missa flera viktiga matcher.

Manchester City har en stor trupp som kan rotera, vilket är bra vid tillfällen som dessa då en viktig spelare skadas. Under lördagens match mellan Manchester City och Swansea skadade sig Citys attackerande mittfältare Kevin de Bruyne och fick gå av planen i den 81:e minuten med vad som misstänktes vara en hamstringsskada uppger Daily Mail, men ännu är ingenting bekräftat.

Det sägs dock att mittfältaren kan komma att vara borta i upp till en månad med sin skada. Belgaren haltade av planen med City vinnandes 3-1 och enligt belgiska rapporter rör dig om fyra veckors frånvaro för 25åringen. Detta innebär att han kommer att missa ett antal stora matcher under den perioden. Först är det Premier Leaguetvåan Tottenham, som också fortfarande står obesegrade i ligan, därefter landslagsuppehåll och sedan Everton som även de har gjort en bra start på säsongen, för att sedan även åka till Barcelona och ett Champions Leaguemöte den 19 oktober.

– Från hur han reagerade så tror jag att det är en muskelskada men jag är ingen doktor. Det är synd då Kevin är en viktig spelare för oss. Det är därför vi har ett så stort lag då alla kommer hjälpa oss, sade Pep Guardiola om situationen efter matchen.

De Bruyne kan även komma att missa Belgiens VM-kvalificeringsmatcher under landslagsuppehållet mot Bosnien och Hercegovina samt Gibraltar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply