Liverpools mittback Matip inte skadad – kan missa 8 matcher

Liverpools mittback Matip inte skadad - kan missa 8 matcher

Liverpools mittback Joel Matip kan missa åtta matcher efter miss från FIFA

Det var en frustrerad Jürgen Klopp som gav nya besked om Matip-situationen i dagens presskonferens inför FA-cupmatchen mot Plymouth. Klopp hävdar att Matip kan missa upp mot åtta matcher för Liverpool, utan att mittbacken är skadad.

Joel Matip blev uttagen till Kameruns trupp för de Afrikanska mästerskapen. Matip som tidigare valt att sluta i landslaget, blev ändå uttagen av Kamerun-tränaren Hugo Broos. Fotbollsförbundet FIFA säger att ”Om en spelare blivit kallad till landslaget får spelaren inte spela för klubblaget under perioden denne ska vara med landslaget”.

Liverpool sägs vara frustrerade på FIFA som inte fixat situationen innan detta skedde då Matip gjort det tydligt att han har slutat i landslaget. Nu säger Klopp att det ser mycket svårt ut då det skulle ta ett par veckor för FIFA att lösa hela läget.

”För mig är det väldigt tufft. FIFA sa till oss i fredags att de ska bestämma om de öppnar ett nytt fall eller inte, och de ska lämna beskeden till oss nu på fredag. Vi vet att vi hittills inte gjort något fel, Joel har inte gjort något fel heller. Han har inte spelat för Kamerun sen 2015. Han är redo att köra matcher för oss och gör det väldigt bra under träningarna, men just nu ligger inte allt i våra händer.” säger Klopp i dagens presskonferens.

Klopp påpekar även att Schalke, Ajax och West Brom är inblandade i liknande situationer. Skulle Joel Matip spela utan FIFAs tillåtelse, skulle mycket hårda straff vänta Liverpool. Efter matchen mot Plymouth på onsdag, väntar en bortamatch mot Swansea för Liverpool nu på lördag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply