Officiellt: Kolo Toure till Celtic

Officiellt: Kolo Toure till Celtic

Försvararen får spela under Rodgers igen

Liverpool lät sin meriterade mittback Kolo Toure gå efter att årets säsong var till ända och det var ett tillfälle gamle tränaren Brendan Rodgers, numera i Celtic, utnyttjade och värvade in försvararen på en ettårsdeal.

Liverpool gjorde sig tidigare i våras av med mittbacken Kolo Toure, vars kontrakt löpte ut till sommaren. Detta då försvararen anses ha gjort sitt i klubben och Jürgen Klopp inte ser honom som en del av sina framtidsplaner. Detta snappade gamle tränaren Brendan Rodgers upp, som för närvarande tränar Celtic i den skotska ligan, och slog till på försvararen, detta har klubben gjort officiellt via deras hemsida.

Det handlar om ett kontrakt som löper under ett år och den 35årige försvararen kommer in för att ge Rodgers välbehövlig uppbackning på det defensiva planet.

– Han är ett fantastiskt proffs, sade Celtictränaren Rodgers, efter lördagens vänskapsmatch mot Leicester, till BBC.

– Jag tog honom till Liverpool för att få den där extra biten av erfarenhet och för att hjälpa två av centerhalvorna där vid tillfället. I de stora matcherna var han extraordinär för mig, fortsatte Rodgers.

Toure kom till den engelska fotbollsscenen och Arsenal 2002, och var del av den legendariska ”Invincibles” truppen som gick igenom hela Premier Leaguesäsongen 2003/04 obesegrade och vann Premier League. Han gick sedan till Manchester City 2009 för 14 miljoner pund och vann ännu en titel 2012 innan Rodgers värvade honom till Liverpool 2013.

– Med många unga spelare i vårat lag så kan han verkligen hjälpa dem och han kan assistera kaptenen Scott Brown jättebra, som är en fantastisk ledare men han behöver support och hjälp runt om sig han också. Det kommer att bli bra för Scott att ha någon bakom sig som har den där erfarenheten av stora matcher, sade Rodgers vidare.

– Jag är redo för en ny utmaning, sade Toure. Jag är för att försöka vara redo och hjälpa laget så mycket som jag kan. Champions League är en jättestor tävling och jag ser alltid fram emot den, sade Toure själv via Sky Sports News.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply