Liverpool vill köpa Leicester Citys Kasper Schmeichel

Liverpool i målvaktskris? Vill köpa danske Schmeichel

Simon Mignolet position i Liverpools startelva kan vara hotad. Nu uppger engelsk press att Jurgen Klopp letar efter en ersättare, och troligtvis blir det den danske landslagsmålvakten Kasper Schmeichel.

Kasper Schmeichel, son till den forna stormålvakten Peter Schmeichel, var en av anledningarna till att Leciester City lyckades med Premier Leagues största skräll någonsin: att vinna ligatiteln. Med flertalet fantastiska räddningar nådde laget höjder de aldrig trodde skulle vara möjligt, något som de redan fått bevis på den här säsongen.

Leicester har tappat rejält den i år och ligger nu skrämmande nära nedflyttningsplats, och de riskerar nu att bli en av få klubbar genom historien som kan åka ur säsongen efter de vunnit ligan.

Vill förstärka med dansken

Liverpool har samtidigt haft en ojämn säsong där stora insatser har blandats med små och bleka prestationer, och försvarsspelet – och målvaktsspelet – har varit ett problem. Simon Mignolet har den här säsongen släppt in 18 mål på de 15 matcher han stått mellan stolparna i Premier League, även om det blev vinst i den senaste matchen mot Tottenham.

Nu kan han alltså komma att ersättas. Enligt den engelska tidningen Daily Star Sunday ska Leicester-målvakten, som trots lagets dåliga prestationer ändå gjort det bra, vara Klopps första val. Skulle dansken skriva på för Liverpool skulle det även innebära en enorm lönehöjning. Stjärnan skulle kosta The Reds 300 miljoner kronor, och vid ett degradering till Championschip skulle dansken troligtvis skriva på direkt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply