Klopp: ”Coutinho är vår spelare, så det så”

Klopp: "Coutinho är vår spelare, så det så"

FC Barcelona är intresserade

Liverpools offensive mittfältare Philippe Coutinho är mycket het på transfermarknaden och bland annat FC Barcelona har försökt att locka till sig den brasilianske stjärnan, men Jürgen Klopp sätter nu ner foten.

Philippe Coutinho gjorde en jättebra inledning på säsongen 2016/2017, med sex mål och sex assist på 14 matcher, vilket såg väldigt lovande ut innan den brasilianske mittfältaren skadade sin ankel och tvingades sitta på sidlinjen och missade sju stycken ligamatcher. Nu skall 24-åringen dock må bättre och sägs vara i form för en återkomst till truppen, och det ser ut som att det blir i Liverpools ligacup-semifinal mot Southampton.

Den engelska tidningen The Mirror skriver att det länge har funnits mycket intresse för Coutinho, intresse som tränare Jürgen Klopp nu försöker avfärda då han menar på att ingen summa pengar kan få honom att sälja den mycket uppskattade spelaren, varken nu i januarifönstret eller till sommaren. Bland annat FC Barcelona uppges vara mycket intresserad av att värva brasilianaren och sägs vara beredda att betala 60 miljoner pund för mittfältaren.

– Vi hade aldrig några idéer eller planer eller samtal om att han skulle lämna, för han är vår spelare – det finns inga andra idéer, inget har förändrats, sade Klopp via The Mirror.

– Stora klubbar tänker dessvärre inte på detta sätt. Det var inte en stor skada så det fanns ingen fråga om huruvida han inte skulle vara samma spelare efteråt. Det hade varit trevligt om stora klubbar totalt glömde bort en spelare då han varit skadad fem eller sex veckor. Jag är inte säker det är på det sättet dock, men han är vår spelare, så det så.

– Jag skulle säga att det är klokt att han är involverad mot Southampton, i truppen. Vi får se vad som händer där, huruvida vi behöver använda honom eller inte. Vi skulle bara lämna honom utanför på grund av (Manchester) United om ett par minuter inte låter vettigt, och några minuter låter vettigt för honom. Det är en stor skillnad på att vara fit och att vara matchfit, men självklart är det Phil, så vi vill prova allt vi kan för att ta honom närmare hans 100 procent, avslutade Klopp.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply