LISTA: Tio gånger Jose Mourinho hamnat i blåsväder

Tio tillfällen med Jose Mourinho som vi minns

Jose Mourinho är inte den typen av tränare som håller sig i bakgrunden. Oftast blir han i stället den största stjärnan i lagen han tränar. Silly Season Sverige har därför listat tio tillfällen då Jose Mourinho hamnat i blåsväder. 

I veckan blev det klart att Jose Mourinho tar över som tränare för Manchester United efter sparkade Louis van Gaal. Ett tränarbyte som på många sätt är kontroversiellt eftersom portugisen är starkt förknippad med rivalen Chelsea som han varit tränare för två gånger. Men särskilt förvånande är det egentligen inte. När Pep Guardiola tog över Barcelona för flera år sedan var Mourinho, som tidigare varit assisterande tränare i klubben, förmodligen den som var mest besviken över att han inte fick jobbet. Några år  senare tog 53-åringen i stället över ärkerivalen Real Madrid, och visade under hela sin sejour vad han tyckte om den katalanska rivalen. Det återstår att se hur kan kommer förhålla sig till mötena med Chelsea, som gav honom sparken från jobbet i höstas.

En sak är  i alla fall säker. Jose Mourinho kommer att lämna ett starkt avtryck även i Manchester United. 

Tio galna händelser med Mourinho

Efter att ni bläddrat er igenom listan får ni gärna kika på några av våra andra sammanställningar som rör Premier LeagueTopp 10: Bästa betalda spelarna i Premier League och Tio sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson är två av de färskaste. Trevlig läsning!

1o: Vilda firandet på Old Trafford

article-2288964-040224D6000005DC-161_634x476

Vad är inte mer passande än att inleda med att Jose Mourinho vilt firar en seger mot Manchester United. Efter att Porto 2004 slagit ut den engelska klubben i Champions League-final stod Mourinho för ett av de mest minnesvärda firandena när han rusade ner till kortlinjen på Old Trafford för att fira avancemanget med sina spelare. Någonstans här var Chelsea förmodligen rätt säkra på vem de ville ha som ny tränare i klubben.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply