bet365

Officiellt: Nampalys Mendy klar för Leicester

bet365

Leicester har gjort klart med en ny spelare

De regerande Premier league-mästarna Leicester City fortsätter att rusta inför nästa säsong. Idag gjorde klubben klart med den franske mittfältaren Nampalys Mendy. 

Leicester har redan gjort klart med den tyske målvakten Ron-Robert Zieler och Luis Hernandez från Sporting Gijon. Nu har klubben rott sommarens tredje affär i hamn. Namplays Mendy heter spelaren som kommer göra N’golo Kanté och övriga mittfältare sällskap centralt på Leicesters mittfält den kommande säsongen. Mendy kommer närmast från franska Nice och har skrivit på ett fyra-årskontrakt med klubben.

– Jag är väldigt glad över att ha kommit till Leicester City. Laget har nyss upplevt en mycket bra säsong och det känns fantastiskt att vara här. Det är den här nivån som jag vill spela på. Jag gillar Premier League och följer varje match, säger Mendy till klubbens hemsida.

Dessutom väljer fransmannen att hylla Claudio Ranieri. Som han hade som tränare i Monaco säsongen 2012/2013.

– Jag känner tränaren och vet vad han har för mentalitet och filosofi. När han pratar är det klart och rakt vilket passar mig, säger han.

Kantés ersättare?

Det återstår dock att se om Mendy kommer få bilda mittfältspar med landsmannen N’Golo Kanté den kommande säsongen. Ihärdiga rykten fortsätter att placera fransmannen i Arsenal. Vilket skulle kunna betyda att Mendy ses som den franske landslagsspelarens ersättare på mittfältet.

Nice slutade den här säsongen på en överraskande fjärdeplats i Ligue 1 och Mendy var en starkt bidragande orsak till det med sin energirika spelstil på lagets mittfält. Dessutom missade inte 24-åringen en enda ligamatch under säsongen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply