Zlatan Ibrahimovics första ord i Manchester United

Zlatan Ibrahimovics första ord i Manchester United
bet365

”Ska skapa speciella minnen i England”

I torsdags avslöjade Zlatan Ibrahimovic övergången på sin Instagram – och igår kom även bekräftelsen från Manchester United. Nu har svensken gjort sina första uttalanden i sin nya klubb. – 

Det rapporterades intensivt från England om att övergången inte var helt klar när Zlatan Ibrahimovic i torsdags avslöjade sin flytt till Manchester United. Men igår kvävdes till slut alla spekulationer om svenskens framtid när även klubben bekräftade prestigevärvningen på sin officiella hemsida.
I samband med den gjorde Zlatan även sina första uttalanden i sin nya klubb.
– Jag är lättad över att flytta till Manchester United och ser fram emot att spela i Premier League. Jag ser verkligen fram emot att jobba med Manchester United, säger Zlatan.
I England är det främsta målet för Zlatan, som sedan tidigare har ligatitlar i fyra länder, att vinna Premier League-titeln.
– Nu är jag redo att skapa speciella minnen i England.

Jämför med boxningsmatch

Spekulationerna om en övergång till England har pågått i flera månader, med tidiga uppgifter om att det skulle bli klart innan EM. Så blev inte fallet, vilket kan ha tagit fokus från svenskens mästerskap.
– Nu kan jag fokusera på endast Manchester United. Allt annat kan jag nu lämna bakom mig. Jag spelade EM och under EM var det mer snack om min framtid än om mästerskapet, säger Zlatan och fyller i en lättnad över att allt är klart.
– Så äntligen kan jag fokusera på min nya klubb.
– Det handlade om att göra affären möjlig. Jag jämför det här med fajten mellan Floyd Mayweather och Manny Pacquiao. Folk sa: ”Det kommer aldrig att hända”. Men det hände. Jag vill tacka mitt ”team”, Manchester United, och även José Mourinho. Som sagt, mitt val var enkelt, resten var ett pussel – men vi lyckades lägga det.

LÄS MER: SÅ SKAFFAR DU BILJETTER TILL ZLATANS SISTA(?) MATCH I SVERIGE

Mourinho: ”Behöver ingen introduktion”

I Manchester United kommer Zlatan återigen tränas av Jose Mourinho, även han ny i Manchester United. Han hyllar Zlatan i sin första kommentar om sin nya stjärna.
– Zlatan behöver ingen introduktion. Statistiken talar för sig själv… Jag är övertygad om att hans talang kommer imponera på Old Trafford den kommande säsongen och att han även kommer hjälpa våra yngre spelare att utvecklas, säger Mourinho.
Ibrahimovic och Mourinho spenderade säsongen 2008/2009 tillsammans i Inter.
I United är ”Ibras” kontrakt skrivet på ett år, med en option på förlängning med ett år.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply